Välkommen till Lamemicke AB och södra Zoomdistriktet
auktoriserade återförsäljare och servicepartner

Vi kallar det för att ”zooma”. Att zooma in, zooma ut eller zooma lugnt. Att se på nära håll och på avstånd. Att åka dit man vill, tillsammans eller själv, utan att störa djur och natur och samtidigt ha så roligt att smilbanden nästan spricker. Det kan gå ganska fort, men upplevelsen kan också ligga i att smyga fram. Men det viktigaste av allt – det är du som bestämmer. Det är din körglädje som driver oss på Zoomability.

På denna sida får du information och tips som gäller för det fantastiska fordonet Zoom Uphill. Om du tar kontakt kan du boka tid för provkörning, eller om du redan har en Zoom så kan du få hjälp om du behöver några bra och smidiga tillbehör eller tips och råd.

Har du haft din Zoom länge är det kanske dags för en ordentlig service.

Jag som driver Lamemicke AB kom  i kontakt med Zoomen hösten 2010 då jag köpte en förserie-Zoom och i detta ingick att bli "Zoom testare". Min uppgift var att Zooma så mycket som möjligt i så varierande terräng som möjligt för att se hur Zoomen fungerade "i verkligheten". Sedan dess har jag Zoomat mycket och ofta. Min och andras zoomtestning har resulterat i att dagens Zoomar ser lite annorlunda ut och är lite bättre än min förserie-Zoom.

Det första jag saknade på Zoomen var stänkskärmar, man blev gruvligt skitig efter en tur i snöslasket, så jag gjorde mig en uppsättning i glasfiber. Jag tyckte även det var besvärligt att alltid behöva spännafast mina förlamade ben och fötter för att de inte skulle hoppa av och bli skadade. Så jag tillverkade då en benhållare som sitter på styrstången och automatiskt håller benen på plats när man fäller ner styret. Jag ville även kunna få med min manuella rullstol och tillverkade därför en smidig anordning för detta. I trånga utrymmen var Zoomen lite väl snabb, så jag gjorde en fartreducerings knapp så man kan välja mellan tre olika fartlägen.

Vissa av dessa grejer finns nu nu som standard på Zoomarna och de övriga som tillval.

När Zoomability hade Zoomintresserade här i närheten så ställde  jag upp med provkörningar av min Zoom och blev då en Zoom-ambasadör. Jag  ställde även upp när Zoomability ville ha någon som kunde göra vissa uppgraderingar på de första levererade Zoomarna.

Våren 2015 skulle Zoomability börja med återförsäljare och servicepartners, och jag blev tillfrågad om jag var intresserad av det södra området.

Eftersom jag tror stenhårt på Zoomen och att den betyder så mycket för mig och min familj i fråga om livskvalité och ökade möjligheter för mig att ta mig fram, så vill jag gärna att så många som möjligt skall kunna få uppleva detta. Därför var det ett enkelt val att  ta steget till att bli auktoriserad återförsäljare och servicepartner.

Mikael Larsson